30 Yaşındaysanız Eğer Hayat Gerçekten Çok Tuhaf

30 Yaşındaysanız Eğer Hayat Gerçekten Çok Tuhaf

Ben küçükken “cedric” diye bir çizgi film vardı. Bayılırdım ben o çizgi filme. İşte bu yazıya başlarken de “cedric” aklıma geldi. Ve hemen onunla giriş yapmak istedim. 30 yaşındaysanız eğer, hayat gerçekten çok tuhaf :)

Şu sıralar bir telefon görüşmelerim var ki, sormayın.  (Ay sanki kahve falı yorumlaması gibi oldu bu :) ‘uzun telefon görüşmelerin var’)

Ama öyle valla. Uzun zamandır görüşmediğim arkadaşlarım, eş-dost derken pek bi sık arandım. Nedeni  yani karın ağrıları neymiş diye soracak olursanız, merak anacım merak.

Vay arkadaş biz Türk milleti olarak  ne meraklıyız?

 Kim kaç yaşında ve hala bekar :) Size ne la bundan. Şubat tatili geliyor ya hani, diyeceğim şu: var mı birileri diye soruyorlar, özel durumlar falan.

30 Yaşındaysanız Eğer Hayat Gerçekten Çok Tuhaf


Hani nişan mişan görülüyor mu ufukta? Öğretmeniz ya hani, tatil öncesi tatil sonrası muhakkak bi sorulur.

Hay yarabbim yaresulallahım!Anam yok. Bu gidişle olmayacak da. Çünkü düşündüm de ben halimden memnunum zaten.

İyi adamlar zamanında kapılmış arkadaş, şimdiler de yok, kalmamış düzgün adamlar. Bi arkadaşım var mesela bi adamla beraber adam daha önce evlenmiş boşanmış, şimdi buraya kadar hadi yine olsun diyorsun, hayat alıştırdı çünkü malum. Böyle boşanma durumlarına. Ama bi de çocuk var 4 yaşında. Azıcık da delisinden eski karı. Ama arkadaşım aşık işte.  Amaninbooo yani :)

Nesrin’ imlen yine oturuyoruz bir gün,  bu arkadaşımdan falan bahsediyoruz ve buna benzer çevremizdeki bir sürü ilişkiden. Bi sürü diyorum, çünkü son zamanlarda çok sık duyar olduk bu ve benzeri durumları . Alın size Nesrin’imin müthiş yorumu.

 Hani pazara geç saatte çıkarsın da, her şeyin ucuzu, kötüsü kalır ya. Domatesler ezik büzük, buruşmuş, çürümüş meyveler. İşte bizim iş diyor buna dönüyor, bundan sonra kızım :)

Aman ne güldük ne güldük. Komik bi benzetme belki, ama doğru valla. Pazara erken vakitte çıkmak lazım azizim. Biz o treni kaçırdık belli. Bundan gayrısı böyle çoluklu çocuklu adamlar işte :)

30 Yaşındaysanız Eğer Hayat Gerçekten Çok Tuhaf

Ay valla pucca gibin oldum, sürekli bu tarz konuları yazıyorum farkındayım. Ama çok üzerime geliyorlar yahu :)


21 yorum:

  1. Ne kadar da takıntılı otuz yaşında bir kadın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvahlar olsun :)) Beni bu hale getirenler utansın :)
      Yok yahu, zaten bu işler bana göre değil imiş

      Sil
    2. Lanet olsun seni bu hale getirenlere :))) Otuz yaş iyidir sen birde kırkı gör :))

      Sil
    3. ahaha:) Ay dur kırk mırk deme bana kırklanacam sonra:))

      Sil
  2. Sürpriz misafir insan 20 ye kadar sevdiğiyle 30 kadar mantığıyla 30 dan sonra bulduğuyla evlenirmiş kritik dönemdesin aman dikkat bunu da o bilmiş teyzeler söylüyor onlar peşini bırakmaz valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amanın öyle miymiş? Bak sen şu teyzelere, bilmedikleri de yok vallahi:)

      Sil
    2. Bu teyzelerin derdi bitmez anacım bugün evlenirsin seneye çocuk sorarlar çocuğun olur iki seneye kalmaz ikinciyi de düşün bak yavrum sonra pişman olursun benzeri bilimum laflar başlar. Onlarda ki bildirim facebookta bile yok habire dürtüp duruyorlar ama sen takma :)

      Sil
  3. bende 30 olmadım ama 3 yıl var daha buna ragmen hala ne beklıyorsun evlen artık dıyorlar onlara neyse evlenenin bası goge mı erıyor dersınız bılmıyorum ama baskılar fena :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derler şekerim derler, onlar böyle sanki pusuya yatmış bekliyorlar :)
      Kim kiminle napıyo falan

      Sil
    2. valla ya milelt acımasız eleştiryor :) bu arada cedrici çok severek izlerdiö

      Sil
  4. Her şeyin bir vakti var. 20'li yaşlarda olması gerekseydi o yaşlarda olurdu. Demek ki olmaması daha hayırlıymış bizim için (yaş 31 benim de). Üstelik benim o 20'lerinde evlenen arkadaşlarım boşanmaya başladılar çoktan; çocuklu ve dullar, durumları da pek iç açıcı değil. Demek ki erken evlenmek mutluluğu beraberinde getirmiyor. Geç olsun da güç olmasın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benim de cevremde bir sürü arkadaşım boşanıyor malesef. Bu da hayatın başka bi gerçeği. Tabi ki şaka bir yana, her şeyin hayırlısı diye düşünmek lazım. Benim derdim sürekli konuşup duran insanlar. Ama onlarla da böyle dalga geçip, gülüp eğlenmeyi tercih ediyorum artıkım:) Başka türlüsü çekilmiyor çünkü;)

      Sil
  5. Hele su "evlen artik" lafi yok mu...degil mi? Sanki her köse basinda evlenilecek koca hazir duruyor da, biz istemiyoruz. Sanki "haa..bak sen öle diyosan..ozaman hemen evleneyim" deyip gidip önümüze cikanla evlenecegiz. Hallaaamyaa:)

    Ama sakin 30 dan sonra "buldugumla" evlenecegim falan gibi seylerle moralini bozma sakin. Sana umut vereyim bak:

    Ben 17 yasimda evleníp 33 yasinda ayrildim. Asla evlenemem birdaha, dogru insani, cok sevecegim insani bulamam artik diyordum hep....sonra teee 43 yasimda öyle bir insanla karsilastim ve evlendim ki... hayatimin en büyük aski! Rüyamda bile görsem inanmayacagim mutluluk yasadim bu yastan sonra (Allah daim etsin tabii insallah)

    Yani demem o ki, sakin moralini bozma, ümidini yitirme sakin. Öyle biri cikacak ki karsina bir gün, bu sözlerimi hatirlayacaksin bak. Ama okadar uzun sürmesin tabii, sen daha cabuk karsilas insallah:)

    Bir de Fikriye'ye katiliyorum aynen. Önemli olan erken evlenmek degil, dogru insani bulup, hayatinin sonuna kadar mutlu bi evlilik yasayabilmen. Bunu her yasta yapman mümkün. (Erken evlenmek zaten hic dogru olmayabiliyor...sekil A'da görüldügü gibi):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vauvvv, vallahi etkiledin beni ne diyeyim. Umarım mutluluğun da hep daim olur:)
      Çok sevindim. hayat tam da söylediğin gibi sürprizlerle dolu zaten, neyin ne zaman karşımıza çıkacağı hiç belli değil.
      Benim ki de ümitsizlikten de öte, çevremdekilerle uğraşmaktan oluşan bir yılmışlık:) İşte Nesrin' le beraber gülmeyi tercih ediyoruz biz de bu durumlarda. Anca böyle bu dırdırlar çekilebiliyor çünkü;)

      Sil
  6. hayatını yaşa güzelim, kulak asma söylenenleri (zaten sende kulak asacak göz yok anladım ben seni :) ) ben 35 oluyorum yeni yeni takmaya başladım, aslında hâlâ takasım yok da artık ayıp olmasın diye takıyomuş gibi yapıyorum. aşık olunca da ayrı bir dert zaten, olmayınca da olmuyor offf hayat çok zor. böyle iyi ya. valla iyi böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi, bir de böyle durumlar var. Takmayınca da garip garip bakıyorlar adama:) Hatta takasın diye, türlü türlü hikayeler anlatıyorlar insana. Aman valla yalnızlığın da ayrı bir tadı var, yan gel yat işte:)) İyi iyi böyle:))

      Sil
  7. Gülümseyerek okudum, çok haklısın bana da olmuştu 30'umda böyle bir şey.. Sonra kaçtım gittim Avustralya'ya ordan Fiji'de evlendim, eşimle balayında Afrika kıtasının 5 ülkesinde sırtçantalı gezdik, sonra geldim Münih'e yerleştim, doktora çocuk vs derken vay be diyorum 30lar heyecanlı ve güzelmiş.. 3 sene sonra 40 olacağım dur bakalım ne olacak..Kimseyi ve yorumlarını takma, insan kaç yaşında ne yapmalı diye bir kural yok, sen belirliyorsun yaşamını, yoksa başkalarını düşünür kendini düşünmezsen hayat hemen gelip geçer hiçbirşey yapmadan bitiverir. Aman diyeyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülümsetebildiğime sevindim, ben de pek eğlendim yazarken zaten:) Senin ki de baya ilginçmiş ama. Avustralya Afrika uuuuuu;) Teee nerelere gitmişsin valla.

      Sil
  8. Güzel bir yazı okudum. Yaşamı her zaman gülen bir yüzle karşılarız umarım...

    YanıtlaSil
  9. Kiralık ev ararken kimsenin sesi soluğu çıkmıyordu. Sonra evi tuttuktan sonra -Aa pahalıymış, diyorlar. Ucuzunu verseydiniz/bulsaydınız da tutsaydık. :)

    Bu mesela de biraz öyle. Hayırlı kısmet tavsiye etmezler de laf yaparlar.

    Bütün meseleleri buna kıyas etmek lazım aslında. İnsanların lafına bakılarak iş yapılmaz.

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar,
    Takmamak gerek bence bu tarz konuları önemli olan insanın kendini nasıl hissettiği, mutluysan tamam, tabi ki insan zamanı gelince herşeyi tadında yaşamak ister istemez mi hiç:))))) Beni de sıkıştıranların sayısı arttı:))) aramızda kalsın:))))
    Sizi keşifte gördüm bu arada:) tekrar görüşmek üzere diyelim...
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil

Şişt pişt, orada olduğunu biliyorum!
Yorumların benim için çok önemli, öyle okuyup okuyup kaçmak yok;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı