Söz Uçar Yazı Kalır


Söz Uçar Yazı Kalır

Teknolojinin alıp başını gittiği öyle bir zamanda yaşıyoruz ki…
Avucumuzun içinde cep telefonları, dizimizin üstünde laptoplar, ellerimizde tabletler. Ekranlarımızda gözlerimizin hapsolduğu birbirinden farklı sosyal medya hesapları…

Yerinde ve doğru kullanıldığında güzel iletişim aracı haline gelebilen bu kanallar, maalesef kimi zaman güzel şeylere yol açamayabiliyor.

Fütursuzca, düşünülmeden atılan mesajlar, bencilce yapılan hareketler, tacizler, rahatsızlıklar, isyanlar, daha neler neler…

Unutma sevgili okuyucu, söz uçar yazı kalır. Nasıl klişe bir söz ama nasıl doğru da bir söz. Bir anlık öfkenle ya da bencilliğinle ulaştığın o insana bir daha ömür boyu ulaşamayabilirsin.

Son pişmanlık fayda etmez klişesi gibi… Boşuna şarkı yazılmamış, boşuna klişeleşmemiş bu sözler. Tecrübeyle sabitlenmiş olmasındandır bu dile getirişlerim, bu yazışlarım, tekrar etmelerim..
                         
Okudukça karşındakinin içini kanatmasına yol açan o sözler, hatırladıkça dahi kanamaya yol açmaktadır.

Malum günümüzde bir çok insanın farkında olmadan sorunsalı oldu bu. Teknolojiyle beraber hızlıca hareket etmek ve düşünmeden davranmak…


O zaman neymiş, yazmadan önce bir değil bin kere düşünmek gerek belki de…  İndir dizinden laptopunu, bırak elinden cep telefonunu ve hiç yapamadığın şeyi yap birazcık dur ve düşün!

8 yorum:

  1. Kesinlikle çok doğru öfkeyle kalkan zararla oturur biraz zaman vermek lazım fevri davrandigimizda zararı en çok biz goruyoruz. Özellikle whaptsap sohbetlerinde buna sıkça denk geliyorum yuzyze konusuldugunda daha iyi anlaşılacak şeyi oraya yazınca daha büyüyor ve yanlış anlasiyor dikkat etmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve o yüzden iyi düşünmek ve yazmak. Kelimeler sihirlidir unutmamak gerek

      Sil
  2. Cem Yılmaz'ın dediği gibi, teknoloji insanın düşmanı oldu. Hatta bence katili de olacak zamanla. Bu güzel yazı için teşekkür ederim.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman ki gibi güzel demiş Cem YILMAZ ;)
      Yorumun için ben de ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
  3. Kesinlikle katılıyorum. Yazmadan önce düşünmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tartıp biçmek gerekiyor. Yeri gelince de susmak gerekiyor;)

      Sil

Şişt pişt, orada olduğunu biliyorum!
Yorumların benim için çok önemli, öyle okuyup okuyup kaçmak yok;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı