Mesele Neydi


Mesele Neydi

Mesele havanın nasıl olduğu değildi.

Hava güneşli ya da değil, sen güneşli miydin acaba?
Senin havan nasıldı?

Havasız mı kaldın yoksa? Hiç de adetin değildi. Kolay kolay olmazdı. Hava nasıl olursa olsun, senin havan genelde ilkbahar olurdu. Hep o güneş tepende olur, çillerin artmasın aman koruyayım yüzümü diye yanından güneş kremini eksik etmezdin. Şimdi ne oldu?
Halbuki bu sefer aylardan da marttı,  tam da bahar gelmişti gerçekten, hava da güneşliydi,. Sen nerelerdeydin? Hangi rüzgar savurdu seni, kayıp mı oldun yoksa? İzin vermeseydin rüzgarın savurmasına, ne kadar zayıf da olsa bedenin bi şekilde, direnirdin, karşı koyardın sen. Yoruldun mu yoksa?


Hayır hayır, sakın çık oradan. Konuşma söyleme öyle olumsuz kelimeler, cümleler.
Al eline süpürgeni sen yine evi temizlemekten başla mesela. Evin tozunu alırken, kendi ruhunu da temizlemeye çalış ne dersin? Kapat şu müziği de söylemesin günlükler öyle ezgiler…

Hep aynı yol ama dediğini duyar gibiyim. Ama olsun, bir daha dene. Sen bulmuştun bu yolları, sen denemiştin. İyi de gelmişti. Hadi kes ağlamayı, istersen yine banyoya git, şarkılar söyle, sesini kaydet. Bu da bir terapi yolundu, hatırla hadi…

Dinletemediğin şeyleri, şarkılarla dinletirsin belki.. Hadi düşün anneni getir aklına ve hemen kendine gel. Hiç bi şey o kadar acıtmayacak biliyorsun… Nasılsa yarın olduğunda kimse bilmeyecek yine. Bu dört duvar arasında ne olduğunu… Sen yine çiçeklenip gideceksin okuluna. Başlayacaksın yine görüşmelerini yapıp, insanları dinlemeye. İlaç olmaya çalışacaksın yine onlara. Çünkü bu senin sadece işin değil, hayatın. Sensin bu! Görebileceksin yine aydınlığı. Arabana binip yine şükrederek başlayacaksın bence güne kesin. Sonra başta en yakınların olmak üzere sana garip gözlerle bakarken, sen de kafana huni takıp, deliliğe vuracaksın, biliyorum.

Hadi kalk o zaman bi kahve koy şimdi.

Çayın kalabalıkla arası iyiydi, kahve yalnızlık isterdi unuttun mu?






4 yorum:

  1. Hayııır!
    Yanlış anlıyorum okuduklarımı, evet evet kesinlikle yanılıyorum. Süpriz misafir değil rüzgarda savrulan. Onun duyguları olamaz bunlar. Hep mutluluk saçar o.
    Her küçük çocuğun gözünde babası bir süper kahramandır ve asla yenilmez gözyaşı dökmez. Süpriz misafirde tıpkı öyle çok güçlü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa hiç olmuyo değil mi sevgili adsız, böyle bir yakışmıyor sanki. Eğreti duruyor gibi. Ama merak etme, kustum dün gece, yeterince düşündüm ne varsa sonra yattım uyudum, rahatladım. Sabaha gergin başlayıp, sonra gülücükler, kahkahalar eşliğinde geldim eve. Güzel olan şeylere odaklandım sadece bütün gün. Ne varsa güneşe, havaya, işime, çillerime :)) Ay dur ben en iyisi mi yeni yazı yazayım. şevke geldim sana yorum yazarken;) Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Aynen öyle hiç olmuyo.
    Aynaya bakarken gülümse :)
    Rica ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) O zaman bi sürü bi sürü gülücük :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

      Sil

Şişt pişt, orada olduğunu biliyorum!
Yorumların benim için çok önemli, öyle okuyup okuyup kaçmak yok;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı