Bu Yazı Bloggerlar Okusun Diye Yazıldı

Bu Yazı Bloggerlar Okusun Diye Yazıldı

Çok sevgili pek sevgili bloggerlar,
bu yazıyı sırf sizler okuyun diye yazıyorum!

Sizin de bildiğiniz gibi blog işi, sadece yazmakla bitmiyor. Yani bu işlerden az da olsa anlamayı da gerektiriyor. Yani ‘ben yazıyorum arkadaş’ işte demekle olmuyor. Yazıların okunması için puntosundan tutun, renklere, blogunuzun tasarımına, koyduğunuz fotoğraflara, yaptığınız tanıtımlara, fotoğrafları nasıl koymanız gerektiğine, başlığın önemine kadar birrr sürü şey.
 bıdı bıdıda bıdı bıdı işte…

 Haa ben bunlardan çok mu iyi anlıyorum, değil tabi ki ya da böyle bir iddiam var mı hayır tabi ki. Ha olanlar var saygıyla eğiliyoruz zaten karşılarında. Hatta sağ olsunlar yardımlarını da esirgemiyorlar. Blogger Gökhan Tekin gibi mesela ;)

Şimdi arkadaşlar ben bu yazıyı niye yazıyorum diye düşünüyorsunuzudur şu an. Geçtiğimiz günlerde sırf bir konuyu bilmediğim için almış olduğum mail bilazcık üzdü beni. (Tamam çok üzüldüm itiraf ediyorum, hiç ‘r’ yerine ‘l’ koyup da yumuşatmayayım.)Ve iki gün boyunca kapımı çalan yazı yazma şevk’ ini içeriye dahi alamadım. “Bugün git yarın gel deyip” durdum. Baktım o “yarın” bi türlü gelemiyor. Ben de bu yazıyı yazmakta buldum çareyi. Bu kadar üzülmemin nedeni ise çok sert ve kaba bir üslup kullanılmış olması mailde. (Üstelik bloğunu yeni ziyaret etmiş olan kişiyi hiç tanımadan)

Bir öğretmen kişisi olarak söylüyorum ki, üslup önemli arkadaşlar, çok önemli, hatta pek önemli! (Ayy survivor hasan gibin oldum :) Ayrıcana da ‘bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp’ diye de klişeleştireceğim olayı amma velakin öyle. Yani düşünüyorum da ben bana,  ilk defa rehberlik servisine gelen bir öğrencime, ‘bunu nasıl bilemezsin’ tavrında yaklaşsam yahut da onu dinlemeden yargılamaya kalkışsam pek hoş olmasa gerek. O çocuk bana bi daha gelir mi ayol :)

Bu Yazı Bloggerlar Okusun Diye Yazıldı


Bu yazıyı da aman birilerine saydırayım  burada, oh canıma da değsin falan amacıyla yazmıyorum tabi ki. Zaten bahsetmiyorum bile kim olduğundan, önemi yok çünkü. Önemli olan yapılan hareketti. Hoş o da ölmüyor zaten beni kaybetti diye :)

Evet allah için bir özür maili yazdılar ama o kadar işte. Telafisi çok da olmadı benim için. Ama bu da bir şey tabi ki. Ben kendi halinde yazan, karışık kaset misali her telden çalan, genel olarak da gülümsetmeyi amaç edinmiş bir yazar kişisiyim işte altı üstü.

Hee tabi ben bunu yazınca sanki çok mu şey değişecek?

Her zaman ki felsefemle bi kişiye bile ulaşsa bu yazı, düşünmeye sevk etsem yeter benim için. Küçük dokunuşlar amacım. Bu zamana kadar benim gibi bilgisi çok da olmayan biri bile bir sürü blogger kişisine yardım ettiyse şayet, eminim ki bu işten anlayanlar kim bilir, kimlere yardım edecekler ve mutlu edeceklerdir. Gökhan gibin mesela. Farkındayım ‘bu adamın ne reklamını yaptın kız sen de’ diyecek olursan da sevgili okuyucu, hak ediyor vesselam yapıyorum ben de banane :) Benim için vefa duygusu önemlidir bu hayatta, yapılan iyiliği unutmamak lazım.

Ayy bu kadar ciddiyet fazla ağır geldi bana a dostlar.

Su vereydi iyiydi, emme olmadı işte :)

Hadi size iyi geceler, datlı mı datlı rüyalar :)





43 yorum:

  1. Ne oldu acayip merak ettim şu an.. Merak kediyi bir de beni öldürecek sanırım:D Her ne olduysa kafana takma neticede ne yazıyorsak en önce kendimiz için... Boşver. İsteyen okur istemeyen de bulaşmadan gider.. Bulaşıp iki üç kelam ediyorsa etkilenmiş demek ki :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaa, ölme Dilek' im sakın. Sen bize lazımsın :) Yazdığım gibi işte, ne olduğunu boşver, yazılarımızda kullandığımız üslubumuz, tarzımız çok önemli. Dinlemek lazım karşıdakini, suçlamadan önce. Yargısız infaz yapmamak lazım.

      Sil
    2. Sorsan acaba okumuş mudur tamamını? Yalnız sen rehberlikçisin ben de sana psikolojik tahlil filan yapmışım "etkilenmiş" filan :D Şu an kendimden utanıyorum :D

      Sil
    3. İlahi Dilek, gece gece güldürdün beni :)

      Sil
  2. Geçmiş olsun canım, sosyal medya daha doğrusu sanal dünya maalesef böyle bir yer, sen benim başıma neler neler geldi bilsen, çok acayip, cins, tuhaf insanlar neler yaptılar kimine kızdım, kimine gülüp geçtim, üzülmeye değmez, sen yazını yaz beğenmeyen beğenmesin ne demek kaba saba mailler atmak çok ayıp yaa....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayıp mayıp oldu malesef. Ama ne yalan söyleyeyim şimdi yazdım ya azcık rahatladım resmen:) Kusmak gibi bi şey oldu. Oh mis, içim temizlendi :)
      Doğrusu yaşadıklarını bilmesem de üzüldüm, fena şeyler sanırım. benim ki de işte, iyi niyetle kalkışılan bir işte, affedersin şaşkınlıktan totonun üzerine çakılıp kalmak oldu.

      Sil
  3. Unuttum Gökhan kardeşim benim de sevdiğim arkadaşlarımdandır, çok yardımseverdir o yüzden reklam vs. gibi şeyler aklımdan geçirmedim bile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Gökhan Can' dır :) Reklamsa da hak ediyor valla, benim gözümde;)

      Sil
    2. Teşekkür ederim müjde abla( bücürükveben)
      Teşekkürler seda , şımartıyorsun beni:) Sende cansın

      Sil
  4. ooo sorma bir kitap olur:)))siyasi yazılar yüzünden akp'liler, dinle ilgili sorularım yüzünden de dinciler düşman olurdu...ama sen siyasi şeyler, dinle ilgili şeyler de yazmıyorsun bak yine de cins ve tuhaf kişilerin şerrinden kurtulamamışsın...:( geçmiş olsun tekrar, hiç takma kafana, üzülme, yıllar sonra gülüyorum olanlara:) ama blogcu.com sitesindeydi bu dediklerim orayı terkettim kurtuldum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne din ne siyaset. Ben tamamen gözlemlerimden yola çıkarak yazıyorum. Gündelik olaylardan esinleniyorum. Çoğunlukla da güleyim, güldüreyim azcık durumu var ben de. Aslında durum benim yazılarıma olan bir yorum da değil, blokla alakalı bir durumdu. Ama dedim ya, amacım ortaya döküp olayı anlatmak değil. Ben kendimi rahatlatmak istedim. Ve insanlara ufak da olsa dokunuş yapmak.

      Sil
  5. Ne çok öğretmen blogger varmışız maşallah :) Yazma şevkinizi hiç bir şeyin kırmasına izin vermemenizi temenni eder ve bunca adı anılan gökhan kardeşe de selam ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya hatırlatıldıkça daha bi dikkat çekiyor sanki;)
      O zaman selam olsun tabi ki, GÖKHAN' a :) Bir de sevgiler tabi ki;)

      Sil
  6. ah şu üslup konusu! benim de insanlara bunu anlatmaya çalışarak dilimde tüy bitti. istediğin şeyi söyle ama düzgün bir üslupla söyle değil mi :(

    YanıtlaSil
  7. Üslup gercekten de cok önemlidir . Ha , sörvayvir hasan'i tanir miyim? tanimam. Ama önemli bence de.


    Bu yazida anlatmak istediklerini cok iyi anladim ve sonuna kadar "yürü be" dedim icimden okurken.

    "Ben kendi halinde yazan, karışık kaset misali her telden çalan, genel olarak da gülümsetmeyi amaç edinmiş bir yazar kişisiyim işte altı üstü."

    Ayyy ayni ben. Bide bunu dedim icimden.


    Bide sörvayvir hasan'i tanimadigim gibi Gökhan'i da tanimam (gerci bu daha büyük bir eksikliktir, orasi kesin) ama bak su an net olarak söylüyorum: Gökhan arkadasimiz o gicik oldugum bal reklamlarindan yapip bal satsaydi, en az iki kilo alirdim, yeminnen.
    Tamam..iki kilo biraz fazla gelir. Hormon yapiyo bende. Yarim kilo alirdim diyim.
    Yarim kilo iyi, yarim Kilo tamamdir.
    Arzederim.



    ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yaşa e mi:)) Bi dönem çok laf etniş olmama rağmen, yalnızlıktan tv beni esir almıştı ve survıvor izlemiştim. Baya espirisi yapılmıştı o yüzden belirttim:) Gökhan konusuna gelince kesinlikle tanımalısın derim. Hem çok iyi bir arkadaş, hem yardımseverdir, hem de blog konusunda müthiş bilgili olup, paylaşımcıdır. valla şunun üzerine 3 kilo da bal gider sanırım :))
      Kilo tavan yapacak :))

      Sil
    2. Bir de ekleyeyim ki, aynı düşüncelerde olmak bi mutlu etti, sevindirik etti beni;)
      Ben de seni dinleyip, yürüyorum o halde buradan, höytt :))

      Sil
  8. Kesinlikle öyle. Ben de bunun için yazdım bu yazıyı, ne söylediğimiz değil, nasıl söylediğimiz önemli. nerede olursan ol yahut da hangi konumda, hitap etmeyi bilmiyorsan, cümlelerini seçemiyorsan hiç bir şeyin değeri kalmıyor.
    BOŞ!

    YanıtlaSil
  9. Reklam yapma anlayışın bu da enteresan öretmenim :) Benim üslubumun ağır olduğunu düşünürsek tez zamanda blogumun kellesine vurula yapmam lazım, düşünecem bunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamadım desem? Sabah sabah beynime oksijen mi gitmedi ne:)

      Sil
    2. Bende iki gündür reklam, marka analizi yapmaktan kendimce şakalar yapmaya çalışıyorum, çok takma :)

      Sil
    3. Peki, nasıl istersen ;)

      Sil
  10. Hepimizin basına zaman zaman gelen şeyler bunlar.Fazla takılma hatta salla:) Gökhan'a gelecek olursak;Çok sağlam karakterler,yardımsever,adam gibi adamdır,çok severim kendilerini:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bil mukabele:) Güzel adam vesselam :)

      Sil
    2. Pardon doğrusu bilmukabele sanırım:) Ay gerildim valla :)

      Sil
    3. Teşekkür ederim abi, Allah razı olsun

      Sil
  11. Haklıyı haksız yapan üslubudur sözünü hayatıma düstur edindim
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, doğru söze ne denir;)
      Düsturunu düstur ederim ben de:)
      Sevgilerle:9

      Sil
  12. Mevzuyu pek anlamasamda sanırım bir eleştiri olmuş. Ben de tasarım konusunda hiç iddialı değilimdir. Bir keresinde fotoğraflarımın kenarındaki çerçeveyi kaldırmamı söylemişti birisi. Bir müddet kaldırmıştım hatta. Sonra o kişinin diğer yorumlarından pek de akıllı biri olmadığını gördüm. Şimdi fotolarım yine çerçeveli. Böyle daha güzel bence.

    Yani bu kadar yazıdan sonra diyeceğim o ki; kafaya takmaya değmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle ben de öyleyim. Yeni yeni öğreniyorum, sora sora öğreniyorum çoğu şeyi. Öyle bütün kurallara falan hakim değilim.
      Bunu da açıkça söylüyorum.

      Sil
  13. ay ne oldu acaba yaaa??? hangi konuyu bilmedin diye kim ne yazdı sana? bilmiyorum ama boşver; seni anlayan, bilen, görmese de tanıyan blogger arkadaşların var burada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Dilek' cim. Ben de yazıp rahatladım işte.

      Sil
    2. Bu arada alakasız ama bana mail adresini gönderebilir misin? Bloğunda göremedim. Mail atacaktım da sana.

      Sil
    3. dlkrn81@gmail.com (beni meraktan mı kurtaracaksın? hihi)

      Sil
  14. Öncelikle çok çok geçmiş olsun, dediğin gibi üslup çok önemli survivor hasan benzetmene çok güldüm:)

    Ayrıca beni de çok mutlu ettin, elimden geldiği kadar vaktim olduğu kadar yardımcı olmaya çalışıyorum insanlara.
    Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaa :) valla yazarken ben de çok güldüm :) İşte benim amacım da bu zaten, güleyim, eğlenebileyim yazı yazarken, başka bir amaç gütmüyorum, yani aman saygısızlık edeyim gibin :) Anladın sen onu;)
      BU arada rica ederim, arkadaşım. SEn sonuna kadar hak ediyorsun, bu cümleleri
      sevgilerle

      Sil
    2. Evet anladım arkadaşım. Seni bilen biliyor zaten ne kadar eğlenceli bir insan olduğunu.
      Tekrar teşekkür ederim arkadaşım.

      Sil
  15. Daha dur neler göreceksin :) Adam sırf gıcıklık olsun diye canını sıkacak şeyler yazar sonra da çeker gider. Anonim yazar zaten kimliğini de açık etmeye korkarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla o kadar fenalarını görmedim, görmeyeyim bence ya :)

      Sil
  16. Ay bunlardan doluuuu.. Vurdumduymaz olmazsan tepene binerler, en güzeli hiç cevap bile vermemek bazen. Zaten evet çoğu anonim, hokuyla dahi kavga edebilen huysuz mutsuz insanlar..

    YanıtlaSil

Şişt pişt, orada olduğunu biliyorum!
Yorumların benim için çok önemli, öyle okuyup okuyup kaçmak yok;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı