Güne Başlama Mimi=Acıktım Alarmı !!!

Uzun zaman oldu bir mim yazısı yazmayalı.

Bir delinin günlüklerinden güzel bir mim fikri: “ Güne Başlama Mimi” güne nasıl başladığımızı, nasıl uyandığımızı yazacağımız bir mim.



Her sabah telefonun alarmıyla birlikte midemde de alarm çalıyor diyebilirim. Hatta midemin alarmının, telefonun alarmından daha önce çaldığı günler de oluyor desem yalan olmaz. İstisnasız her sabah durum bu oluyor ben de. (malum bünyem açlığa gelemiyor, çocukluğumdan beri hal böyle ben de) Alarmın sesi ile gözümü açmam bir olur. Ve hemen yapacağım kahvaltının hayali baloncuk oluşturuverir kafamda. Eğer hafta içi ve okula gideceksem, hemen kalkar kahvenin suyunu koyarım. Ve kahvaltılıkları masaya çıkartıp hazırlanmaya başlarım. Geceden hazırlanan kıyafetler hızlıca giyilmeye başlanır, ardından saç-makyaj hazırlıkları.

Hatta bazen de makyaj yaparken midemin gurultusuna dayanamayıp, ara ara masaya çıkarttıklarımı tırtıklayarak devam ederim makyajıma :)
Hayır şimdi önce otur kahvaltını yap, sonra hazırlan diye düşünecek olursanız şayet, onu da hiç sevmem. Çünkü kahvaltı kısmı uzun olsun isterim. Aceleye gelmemeli, geçiştirilmemeli. Aklımda kıyafetim ya da saçım başım olmasın.


Sonra ardından haberleri açıp rahaaaat rahaaat kahvemi yudumlayarak en sevdiğim şeyi, yani kahvaltımı yaparım. Öyle millet uzun uzun yazmış ya hani alarm falan filan diye. Ben hiç uzatamıyorum o kısmı. Erteleme olayı falan pek olmuyor yani ben de. Çünkü alarm çalar ve ben hemen mutfakta biterim bile :)

Merak eden için ise söyleyeyim. Alarm 7.18 de çalar, ben de 8.28 gibin evden çıkarım işte. Sonra da okul yolu düz gider olayı … (saat konusunda da  bilazcık takıntılıyım sanırsam)

Veli görüşmesi, öğrenci görüşmesi derken dinlenecek hikayeler ve eminim hepsi birbirinden süper zeka olan çocukların hikayeleri veeee...

 İşte karşınızda ambale olmaya hazır olan bir beyin ve güne merhaba!

Bu yüzden sert bir kahve ve sıkı bir kahvaltı şart azizim;)


7 yorum:

  1. Her yeni gün güzelliklerle kapında olsun. Sevgiyle ;)

    YanıtlaSil
  2. 7:18'e takıldım ben. 2 dakika geç kalma payı mı o? :) yani 2 dakikada ben, ooo ne rüyalar görürüm :) ama yine de benden 1 saat geç kalkıyorsun sen de şanslısın :( yok mu benden erken kalkan yaaaa?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok aslında öyle bişi değil:) Ben öyle tam saatlere kurmayı sevmiyorum, takıntı gibin:)) 7 çeyrek, 7.20 ya da buçuk falan olayacak öyle :)

      Sil
  3. Sen anlatınca ben hayal edip kurguluyorum sanki seni izliyormuşum gibi geldi okurken :)

    YanıtlaSil
  4. ha haaa sen kahvaltı için uyanıyon galibaa ha haaa rüyanda acıkıyon demek kiiii :)

    YanıtlaSil

Şişt pişt, orada olduğunu biliyorum!
Yorumların benim için çok önemli, öyle okuyup okuyup kaçmak yok;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı