HASTALIKTA, SAĞLIKTA


Merhabalar,
Öncelikle belirtmeliyim ki bu postu yazmak için epey uğraş verdim kıymetli okuyucu. Bu yüzden kusurlarım ve yanlışlıklarım olabileceğinden ötürü şimdiden affola...

Başlıktan da anlaşılacağı üzere hastalıkta ve sağlıkta diyorum, çünkü hastayken yazıyorum bu satırları, ya da düzelteyim iyileşirkene yazıyorum diyeyim. Şu an itibari ile geçirmiş olduğum operasyonun üzerinden tam 2 gün geçmiş bulunmakta. Madem ki bu blogu karışık kaset gibi dolduruyorum dedim o zaman bunu da yazayım da rahatlayayım istedim. Nasıl konuşmak, içimdekileri kusmak istiyorum anlatamam size. Lakin bulunduğum konumdan dolayı, pek anlatamıyorum malesef.

Yaklaşık bir 7 ay önce öğrenmiş olduğum bir şeydi bu. Vücudumdaki 'kist'. Ne olduğu bir türlü anlaşılamayan, rast gele bi hastane macerası sırasında tesadüfen Nesrin' le öğrenmiş olduğumuz kistim...
Vücudumuzda oluşabilecek olan herhangi bir aksaklığa karşı ne kadar da hazırlıksız olduğumuzu göstermişti bize. Zaman bizim için de geçiyordu..


O günden beri de dengesiz bir doktorun  konıuşması yüzünden alt üst olan günlerim ve kafamın içindeki deli sorular. Ve evet iki gün önce kendisiyle vedalaştık hastanede. Küçük bir operasyonla, ayrıldık birbirimizden. Umuyorum ki bir daha beni ziyaret etmez, zira kendisiyle pek anlaşabildiğimi sanmıyorum çünkü.

Her neyse işin dramatik kısmına hiç değinmeyeceğim şimdi.
 Valla küçük müçük emme ameliyat ameliyatmış anacım. Ne soğuk bir yerdir,  o ameliyathane yahu.  Hem gerçek hem de mecazi anlamda öyle. Giydiriyorlar çıplak bedenine o ameliyat elbisesini, götürüyorlar adeta buzhaneye. Zaten ilk defa narkoz alacak olmanın da heyecanı ayrı bir şey tabi. Ben zannediyorum ki, filmlerdeki gibi soru falan soracaklar yahut da 5' e kadar saydırırken bayılacaksın falan. Hiç te öyle bir şey olmadı valla. Şimdi seni uyutuyoruz dedi bir adam, kolumda iğneyi görmemle kafamın düşmesi bir oldu adeta. Ne değişik bir hismiş anlatamam. O günden beri rüyama giriyor o an. Nasıl savunmasızsın, ameliyat masasında. İçeri götürülerken 'annecim' diye sayıklıyordum. Ne yapacaklar bana şimdi diye.





Bittabi, bu işi yapan doktorlar için ne kadar sıradan bir olay da olsa, işte benim için böyle etkili bir olaydı. Şimdi çok şükür iyiyim. Ama evet allah bir daha düşürmesin diyorum. Çünkü pek bir korktum a dostlar. Bakmayın şimdi böyle sevimli yazmaya çalıştığıma, zormuş valla.


( bu fotoğraflar da hastane penceresinden)

Ha bir de bir şey daha öğrendim ki, ameliyat demek, aç kalmak demek imiş meğer. Sabah Alınacağım ameliyata öğleden sonra girince, bir de girmeden yapıyorlar lavmanı bütün vücudun iyice boşalıyor. Orası da ayrı bir olay tabi, az kalsın hemşirenin yüzüne zıçacaktım vallahi :) Bu kısmını hiç anlatmasan daha iyi olacak sanırsam:)

Ameliyattan çıktıktan sonra ne kadar aç olduğumu hissedip durdum. Bi çıkmak da bilmedi sağ olsun edepsiz gazım. Başka zaman vara yoğa çıkan gaz, pırtlamadı gitti vallahi :) Pırtladıysa da ben hissedemedim, bir türlü. Emin olamadıkça da aç kalmaya devam ettim:)

Neyse şimdilik bu yorgunlukla bu kadar yazabiliyorum.
Bana geçmiş olsun, size de iyi pazarlar olsun :)

Sağlığınızın kıymetini bileceğiniz nice sağlıklı günleriniz olsun ;)


28 yorum:

  1. Geçmiş olsun. İnşallah bundan sonra sağlıkla sıhhatle güzel günler geçirirsin:)

    YanıtlaSil
  2. Hay Allah yaa çok geçmiş olsun, en kısa zamanda şifalar diliyorum. Doktorun iyisi çok iyi de, yazmışsın ya dengesiz birini çattık diye işte o da çok kötü oluyor:( piyango yani..:(
    iyi haberlerini beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın diyelim;)

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun. Tez zamanda yataktan kalkarsınız inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür kalktım yataktan;) teşekkür ederim

      Sil
  4. Canım yaa çok çok geçmiş olsun. Basit bir oprerasyon bile çok önemlidir. Bununla geçmiş olsun. Sağlıklı uzun bir ömür seninle olsun. Çok çok öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol tigrisim. Aynen dediğin gibi, basit bile olsa önemli imiş. teşekkür ederim iyi dileklerin için

      Sil
  5. Valla öyle oluyor, aynen dedigin gibi. O narkozu yedin mi ufak da olsa büyük de olsa ayni seyleri yasiyorsun genel anlamda. Elbette kücük bir ameliyat, büyük bir ameliyattan cok cok daha iyidir...ama o narkoza girerkenki durum.... iyyy yine kendi yasadiklarimi hatirlatti bana. Ben de az narkoz yemedim hayatimda cünkü...
    Büyük gecmis olsun, insallah cabucak iyilesirsin ve birdaha yasamazsin.

    Allah tüm o hastanedekilere sabir, kolaylik ve sifa versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem de ne ıyyyy valla:) Çok ilginç bir durummuş meğer. Rüyada gibi oluyorsun sanki. Benim ilk narkozumdu, son olur umarım.
      Çok çok teşekkür ederim, iyi dileklerin için

      Sil
  6. Geçmişler olsunnn ama öyle içten yazmışsın ki güldüm valla :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yapalım, azıcık güzel, komik taraflardan bakmak lazım diye düşündüm:) Tirajikomik:))

      Sil
  7. Geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin :)

    YanıtlaSil
  8. Geçmiş olsun çok :( ben de bikaç kez ameliyat olmuştum koltuk altımda beze çıkmıştı onu aldırmıştım. İlk ameliyatım devlet hastanesindeydi. Sedyeyle gittim ameliyathaneye yürüyerek gönderdiler odaya :) ama ameliyathane cidden çok soğuk ve ürkütücü. Bir de anestezi uzmanı gelip korkuyo musun korkma ben varım yanında demişti :)) küçüktüm ben daha çok korktum tabi :) Allah kimseyi düşürmesin.

    YanıtlaSil
  9. Çok geçmiş olsun canım benim. hele ki lavman anılarını okuduktan sonra 10 yüz bin milyon kere çok çok çok geçmiş olsun yaaa!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma ne fena bi şeydi o öyle. Çok sağol canım benim

      Sil
  10. Çok çok geçmiş olsun. Bir an önce toparlanıp eski sağlığınıza dönmeniz dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, dönüyorum yavaş yavaş çok şükür.

      Sil
  11. Çok çok geçmiş olsun, Rabbim acil şifalar versin inşallah.

    YanıtlaSil
  12. Canım geçmiş olsun. Güzel haberlerini de alalım dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Daha iyiyim ;) işte güzel haber: İki güne dikişlerim de alınıyor :))

      Sil

Şişt pişt, orada olduğunu biliyorum!
Yorumların benim için çok önemli, öyle okuyup okuyup kaçmak yok;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı