Geç Kalmış Kutlama Yazısı

Geç Kalmış Kutlama Yazısı

Hani böyle önünüze bir sofra konur. Siz de acıkmışsınızdır hangisinden başlayayım acaba diye düşünürsünüz. Görüntüsüne bakarsınız, karar vermeye çalışırsınız. Tatlıyla mı tuzluyla mı başlayayım? Çorba içsem şişer miyim hemen acaba? Ayy tatlılar da harika, ama yok tatlıyla da başlamayayım, sonra tuzlulara az yer kalabilir.

Bıdı bıdı bıdı... kafada uçuşan cümleler, iç sesler…

La bi dur da bi düşün bakalım. Bu işin mutfak kısmını bi  düşün. Bu kadar beğenip gözünü döndüren bu yemekler nasıl hazırlandı, ne emekler verildi kim bilir? Ne zamanlar harcandı?

Biz hep bunu atlıyoruz sanırsam.

Mesela bir tiyatro oyunu düşünün. Kaç kişi, sahne arkasında çalışanları düşünür? Sescisinden tutun da kostümcüsünü, makyözünü, ışıkçısını... Ne emekler verilmiştir o oyunun çıkabilmesi için. Ne çalışmalar yapılmıştır. Sadece oyuncuları tebrik etmek yetmez ki, bir ekip işidir tiyatro.

Ne uzattım ama. Gelelim saadete, günlerdir süren koşuşturmalardan sonra nihayet oturabiliyorum laptopın başına. (Hoş hep başındaydım iş için, ama ne yazık ki yazamadım. ) Bu yıl okulda öğretmenler günü kutlama komisyonunda idim. Biz de arkadaşlarla beraber güzel, farklı bir kutlama olması için epeyce uğraştık. Ve sonunda ortaya çok güzel şeyler çıktı. Hani bu yukarıda bahsettiğim durumlar var ya, gariptir ki onlar yaşanmadı bu sefer. Arkadaşlarımız, (en azından çoğu) bu işin mutfak kısmında epeyce yorulduğumuzu, büyük emekler verdiğimizi fark edebildiler. Ne mutlu ama şimdi bana.

İtiraf etmeliyim ki, öğretmenler günü için hazırlamış olduğum video için tam 7 saat bilgisayar başında çalıştım. Ve kısa film tadında oldu. Çok da beğenildi.  Bu arada programın sonunu da türkü söyleyerek bitirdik. 'Öğretmene varamadım' türküsü ile oynattık herkesi. bir Tokat türküsüdür. Eğer türküyü bilmeyeniniz varsa muhakkak dinleyin derim, çok keyifli. Ayrıca hikayesini de mutlaka okumanızı öneririm;)

Ehh şimdi azcık dinlenme zamanı. Bugün de tatil oh mis! Değmeyin keyfime:)

Fırında pişmek üzere kurabiyelerim ve ben çok mutluyuz;) Ehh bir tatlıyı hak ettim sanırım :)


Geç te olsa öğretmenler günümüz kutlu, mutlu olsun. Daha nice nice güzel günlere…

6 yorum:

  1. Seninde öğretmenler günün kutlu olsun, öğretmenim :)

    YanıtlaSil
  2. Günümüz kutlu olsun , nice yıllara ilk günkü heyecan ve mutlulukla erişmek dileğiyle ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman amiinnn de diyeyim:) Ve çok teşekkür ederim. daha nice güzel yıllara...

      Sil
  3. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun sevgili öğretmenim. :)

    YanıtlaSil

Şişt pişt, orada olduğunu biliyorum!
Yorumların benim için çok önemli, öyle okuyup okuyup kaçmak yok;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı