İşlemeyen Gönül İşleri


Bir sabah uyanırsınız ve olaylar karşısında verdiğiniz tepkilerin değişmeye başladığını fark edersiniz. Eskiden ne büyük tepkiler verirken, şimdi o kadar büyütmediğinizi hatta bazen tepki bile veremediğinizi fark edersiniz. Çünkü hayat garip bir şekilde alıştırıyordur size bunu. Yavaş yavaş, işleye işleye.

Önceleri yine mi ya, hep mi beni bulur böyle şeyler diye serzenişler olurken, sonrasında belki uzun süren moral bozuklukları, günlerce sürebilen beklentiler falan filan. Aman neyden mi bahsediyorum gönül işleri diyelim. Ben de işlemeyen gönül işleri:)


Bir gün bir restaurantta arkadaşlarınızla oturup muhabbetin dibine vururken, kalkar tuvalete gidersiniz. Tam siz muhabbetten geri kalmamak adına acele ederken, elinize sıkmış olduğunuz sıvı sabunla kalıveririsiniz öylece. Sular kesik !  Tam kapının önüne çıkayım da kimse yoksa erkekler tuvaletinde yıkayayım diye düşünürken, o da ne ? Sen de kimsin?

Şeklinde uçuşan düşünce baloncukları.

Adamın biri sizi bekliyor kapının önünde. Elinde de bir kitap.
Siz şaşkınlıkla kekelersiniz, “elimi yıkayacaktım da” diye. Fakat erkekler bölümünde de sular akmayınca genç adam size su bulur ve ellerinizi yıkamanıza yardımcı olur. Ardından teşekkür ederken, genç adam:

 “Bunu sana vermek için gelmiştim” der.
Bu da ne?
“ Kitap, benim kitabım” der.
(Adam yazarmış ya la:))

Öyle şaşkınlıkla teşekkür etme ve
“Niye ki ne, yani bana mı?” Falan diye saçma sapan kesik konuşmalar ve karşılığında cevap olarak da “öyle işte.” Gibi cümleler. Ve el sıkışılıp, isimler söylenir, kısa, ayaküstü bir tanışma gerçekleşir.

Garip ama dizilere konu olabilecek tanışma şeklidir bu.  O yüzden de kadın karakteri heyecanlandırmaması mümkün mü? Hele hele benim gibi bi karakter ise :)

Değişik bir heyecan içinde dönersiniz arkadaşlarınızla oturmuş olduğunuz masaya. (Adam meğer arka masanızda oturuyormuş. ) Ve tabi tuvalete gidip elinde kitapla pek dönülmediği için de masadaki rakıya meze olursunuz :)

Ardından hemen kalkılır ki, rahat rahat kaynatılsın.  Eve gelene kadar, metrobüs, dolmuş derken, kitap hemen yarılanır, evde de bitirilir. Ertesi güne sosyal medya araştırması yapılır ve hemen teşekkür ederim, kitabı okudum mesajı falan.


Sonuç mu? Bu da mı gol değil ?

Adam bildiğiniz reklamını yapmak istemiş sanırım bana.

Sadece yarım saat süren bir mesajlaşma gerçekleşir. Sanki arkadaşınızla mesajlaşır gibi. . Ve hiç beklentisiz geçen günler  işte. Veeee hoş geldin hafta sonu :)

Sanırım ben böyle iyiyim a dostlar. Bu da komik ve ilginç bir tanışma hikayesi olarak kaldı.

Çizgi filmlerdeki gibi,
bakalım kahramanlarımızın başına daha neler gelecek :)


20 yorum:

  1. Taktik işe yarar diyorsan kitap yazmaya başlıyorum :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya tutarsa, di mi ama :)) Şaka bi yana zamanla mekanla hislerle alakalı bazı şeyler sanırsam.

      Sil
    2. Ya tutarsa, di mi ama :)) Şaka bi yana zamanla mekanla hislerle alakalı bazı şeyler sanırsam.

      Sil
    3. Adamın bir şey yapmasına gerek kalmamış baksana :)

      Sil
  2. Yani yazını okuyunca güldüm açıkçası. Özetle ''ben ne zaman bulucam beyaz atlı prensimi'' olmuş :)
    Hayal kırıklığına uğramış olmanın nedeni sanırım biraz beklenti içinde olmandan kaynaklanıyor. Halbuki her gün bir kaç yeni insanla tanışıp arkadaş olabiliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaa :) Valla ben de çok gülüyorum zaten :) Seni bilemeyeceğim ama ben öyle her gün yeni insanlarla falan tanışmıyorum. Okul ev kurslar falan derken yoğun bi şekilde geçiyor işte. Ve beklwnti içibde olmam çok normal aslında. Çünkü önce karşıma çıkanlar bi güzel yazıyorlar, sonrasında da ya sevgilisi ya nişanlısı çıkıyor ya da yeni ayrılmış :) depresif manyak falan oluyolar. En iyisi mi hiç beklememek sanırım :))

      Sil
  3. Çevremiz o kadar garip insanlarla dolu ki , sağlıklı düşünen insanların anlam veremeyeceği herşeyi yapabiliyorlar. Ben bu yüzden beklenti kelimesini rafa kaldıralı üzeri beş karış toz bağlamıştır . Kucak dolusu sevgiler güzelcim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki o tozları silme zamaı gelmiş idir ne dersin:)

      Sil
  4. Erkekler hep kadınların ilginç olduğunu söylerler; ama onlar da bizden farklı değiller.

    YanıtlaSil
  5. Dur bakayım beni heyecanlandırır mı diye düşündüm de bölge itibariyle daha çok sinsi bir şaşkınlıkla karışık utandırır :)

    YanıtlaSil
  6. hah haaaaa, romantik kore dizisi girişi bu tam yaaaaa :)))) sona oğlan yavaş yavaş aşık olcak bizim şaşkın kıza de miiiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla romantik mi, absürt mi bilemiciiim:) Ama sonunda bi cacık olmadığı net:))

      Sil
  7. Aslında filmlerdeki gibi tanışma olmuş.
    Tesadüfler belki devam eder ha ? Bilemeyiz:)

    YanıtlaSil
  8. Olsun bir yazar ve kitabıyla tanışmış olmussunuz. :)

    YanıtlaSil
  9. Süpermiş! Geceme güzel hikayenle neşe kattın yahu :) Aslında o kadar farklı gelişmiş ki olaylar sonunda sürpriz bi' aşk bekliyordum sanki her ilginç tanışmanın sonu aşkla bitecekmiş gibiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ne yalan söyleyeyim, benim de sonunu böyle beklemediğim kesindi. Ama işte fazla beklenti içinde olmamak lazımmış:) Sonuç ortada :)

      Sil

Şişt pişt, orada olduğunu biliyorum!
Yorumların benim için çok önemli, öyle okuyup okuyup kaçmak yok;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı