Odalarda Işıksızım

İki haftalık bir tatilden sonra hoop yeniden İstanbul!!!
Ben hoş geldiysem de hiç hoş bulmadım maalesef.
Öyle standart trafikmiş, kalabalıkmış falan bunlardan bahsetmeyeceğim.

Elimde koca bir valiz, güzel evimin kapısını anahtarımla açıp hoş gelmiş idim ki,  kapının yanındaki elektrik düğmesine elimi atmamla birbiri arkasına sarf ettiğim saçma sapan tepkiler:  
“Abooooo, annecim, aaaaaa, nasıl ya, ya bu elektrik düğmesi mi çalışmıyor, ama benim elektriğim otomatik ödemede idi, olamaz yaaa, offff, puffff..."

Evet  ‘karanlıktan’ bahsedeceğim. 

Tatilde elektriğimi kesmişler ve bir de güzel mühürlemişler.  Bankama otomatik ödeme talimatı vermiş olduğum halde bir problem olmuş ve para yatmamış. Kaldım mı elektriksiz, kaldım mı ışıksız?

Oy elektirik, vay elektirik, aman elektrik, canım elektrik…

Zannedersiniz evim barkım yıkılmış ne üzüldüm ne üzüldüm ama. Kimse elektriğinin kesilmesini istemez tabi, ama bir de benim gibi karanlıktan ciddi manada korkuyorsanız vay halinize. Yaş olmuş bilmem kaç ben hala korkuyorum karanlıktan.
Başladım deli deli konuşmaya:
“Hangi çağda yaşıyoruz ya? Bu çağda ne kesintisiymiş? Böyle yaptırım mı olurmuş, daya cezayı ödeyeyim kardeşim, ama kesme benim elektriğimi yahu, ben karanlıktan çok korkuyorum, oyyy  oyyy suyumu keseydiniz de elektriğimi kesmeyeydiniz… bıdı bıdı bıdı…””

Bir de bütün bu cümleleri sarf ederken elimin hala elektrik düğmesinde olup, parmaklarımla basıp duruyor olmam da ayrı bir komedi.  Hayır, sanki çok basınca gelecek ışık. (Şimdi tabi evim aydınlanınca bu satırları yazarken ben de gülüyorum halime ama ne yapayım korkuyorum işte. Korkunca da saçmalıyorum)

Maaile geçirmiş olduğum güzelim tatilden sen bir başına dön, bir de ışıksız kal, şimdi dün geceden beri dilime dolandı durdu bu şarkı ‘odalarda ışıksızım, katıksızım!’

Aslında döner dönmez laptopumun başına oturup tatile dair güzel yazılar yazıp paylaşımda bulunmak istemiştim bloğumda ama neye niyet neye kısmet işte. Onlardan da bir ara bahsederim. Düğündü, nişandı, doğum günüydü derken baya yoğun, yorgun, hareketli, bol malzemeli  ve  bir o kadar da güzel bir tatildi.
Ama şimdilik size aydınlık günler diliyorummmmm ;)


 Malum ‘Işık önemli, pek önemli, çok önemli!!!’

7 yorum:

  1. Yani ki yogurdu ufleyerek yemeli yazardan soylemesi

    YanıtlaSil
  2. Yani ki yogurdu ufleyerek yemeli yazardan soylemesi

    YanıtlaSil
  3. Yazılarını okudukça kendimi görüyorum, en ince detayları dahi kaçırmıyorsun :) tebrikler

    YanıtlaSil
  4. Yazılarında kendimi görüyorum sanki, en ince detayları bile kaçırmıyorsun :) tebrikler

    YanıtlaSil
  5. Üfleyin ki diliniz yanmasın, ışığınız yansın :))

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim, sayende Kübra'm!
    Ahiretliğim benim:))

    YanıtlaSil
  7. Işık önemli tabii, ışık içinde yaşamak dileğiyle

    YanıtlaSil

Şişt pişt, orada olduğunu biliyorum!
Yorumların benim için çok önemli, öyle okuyup okuyup kaçmak yok;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı